Nieuws

Eerste resultaten Herintroductie Korhoenders positief

22 korhoenders losgelaten
De afgelopen tijd zijn er 22 korhoenders losgelaten vanaf drie verschillende locaties. Alle vogels zijn voorzien van een zender. Nog tot een week voor...

Nieuwsarchief

 

22 korhoenders losgelaten

De afgelopen tijd zijn er 22 korhoenders losgelaten vanaf drie verschillende locaties. Alle vogels zijn voorzien van een zender. Nog tot een week voor het loslaten van de nieuwe vogels was er overigens een melding. Deze melding was afkomstig van een vogel die vorig jaar is losgelaten. Door onderzoekers van Altenburg en Wymenga, maar vooral door vrijwilligers van de Vereniging van Vrienden is er zeer frequent gepeild om na te gaan waar deze nieuwe vogels bleven. Al snel werd duidelijk dat de korhoenders zich verspreiden over een groter gebied dan alleen het Park. Zo werd een vogel van de Kop van Delen gemeld en een andere vanaf  Sportcentrum Papendal. Binnenkort zal er dan ook vanuit een vliegtuigje een poging worden gedaan een wat grotere omgeving dan alleen het Park te bestrijken.

De verliezen zijn tot nu toe in de orde van grootte van vorig jaar (toen 11 van de 29 nu 8 van de 22), waarbij wel moet worden opgemerkt dat er vorig jaar slechts 10 vogels waren gezenderd terwijl nu alle vogels gezenderd zijn. De gegevens van dit jaar zijn dus aanzienlijk betrouwbaarder.

Projectleider Bart Boers